Indkøb før hvalpen kommer hjem

Kennel Hvalpely

Indkøb før hvalpen kommer hjem

Inden I kan byde jeres nye hvalp velkommen i hjemmet er der en række ting som dels er nødvendige - dels kan være "nice to have" og derfor skal indkøbes i god tid inden I henter hvalpen:KURV

Det er vigtigt hvalpen har et eller flere hvilesteder hvor den altid kan få lov til at ligge og sove UFORSTYRRET, hvalpen vil gerne være tæt på jer, så sørg for at placere kurven i en af de rum I opholder jer hyppigst. En blød kurv af stof, eller en kurv af plast med en pude/tæppe i, er at foretrække. Giv aldrig en lille hvalp en kurv af flet, dels vil den meget hurtigt bide den i tusind stykker, og dels kan den være direkte skadelig for hvalpen da kurveflet kan bore sig igennem hvalpens kæber! 


HALSBÅND-OG ELLER KROPSSELE

Det er vigtigt at være opmærksom på at undgå hals/nakke skader på hvalpen og derfor anbefaler jeg en gå-sele til brug på de daglige lufteture. Derudover skal hvalpen have et halsbånd med hundetegn som den skal bære så snart den er udenfor huset. Hundetegnet skal oplyse ejers navn og adresse, telefon nummer og husk ferie adresse samt landekode foran tlf. nr. hvis I tager hunden med på ferie i udlandet!


I skal have 2 snore/liner til den, en almindelig line til træning og en flex/lang line til gåture hvor hvalpen gerne må bevæge sig mere frit omkring.


Til gåture om aftenen anbefaler jeg synlige lygter og reflekser på såvel ejer som hund, undgå dog at lade lys dingle fra hundens halsbånd, det kan være meget generende for den.

 


DRIKKE OG MADSKÅLE

Skåle af keramik er rigtig gode da hvalpen ikke så let kan vælte dem og de tåler maskinopvask. Vær opmærksom på god hygiejne og sørg altid for at hvalpen har adgang til friskt vand!LEGETØJ

En gammel sok med en knude, tomme toilet ruller, og en tom 1/2 liters sodavands flaske er alle billige og gode ting hvalpen kan lege med. Dertil skal den have nogle gode tygge-ting til de kløende hvalpegummer, en bold, og andre fornuftige legesager der ikke indeholder giftige materialer eller små fremmedlegemer.

 


HØM HØM POSER!

En god hundeejer samler altid op efter sig når hunden luftes udenfor fra hjemmet!Pelspleje produketer

Alt efter race skal man anskaffe sig egnede kamme og børster til hundens pelspleje. Man skal også have en negleklipper tll hunde, samt shampoo - det behøver ikke være den dyreste fra dyrehandlen, en god parfumefri shampoo til børn er mindst lige så god.


En tægetang og lidt jod til behandling af tægebid i sommerhalvåret.


Loppe og flåtmidler (skal anvendes med 2-3 mdr. mellemrum - læs indpakningssedlen på de forskellige produkter og følg denne nøje)


Sunde godbidder, gerne hjemmelavet af rent kyllingekød eller lever. Ingen købe godbidder til hvalpen den første måned, der er alt for mange tilsætningsstoffer og farver i som kan være skadelige for en lille hvalpemave. Lav selv dine godbidder af gode råvarer og husk ikke at overfodre din hvalp!  Dens hovedernæring skal komme fra det tilpassede hvalpefoder  - ikke fra godbidderne!


Særligt for fransk bulldog og til dels Staffordshire bull terrier


De kan godt fryse om vinteren og jeg anbefaler derfor en god vandtæt frakke til de daglige gåture, med mindre man har været så heldig at få en af de særdeles "hårdføre" hvalpe som aldrig fryser, de fleste franske bulldogs vil dog sætte stor pris på en varm frakke i vinterhalvåret.