Avlsmål

Kennel Hvalpely

Avlsmål for Kennel Hvalpely

En gammel avler sagde engang til mig ”en sund hund er en god hund” Jeg kunne ikke være mere enig. Her i kennelen er det vigtigste avls mål sundhed og godt temperament. Vi går ikke efter at producere fine Champions og verdensvindere, men glæder os naturligvis over de af vores hunde, der ud over at være skønne familiemedlemmer, også klarer sig godt på en udstilling. Det vigtigste i avlen er sunde og raske hunde der kan løbe, lege og ”være hund” hele livet. Temperamentet skal ens for alle vores racer være helt i top, vi ønsker at avle tillidsfulde og hengivne hunde som elsker mennesker og ikke kender til unødig aggressivitet.


Vores staffordshire bull terrier og franske bulldogs ønsker vi tillige ikke alt for store og kraftige, men adrætte og livlige hunde som nemt kan følge med de små hurtige jack russell terrier der stolt patruljerer hvert hjørne af ejendommen.


Alle hvalpe fødes og opdrættes inde i huset, de vænnes til andre hunde, katte og alle hverdagens mange lyde og lugte. I sommerhalvåret forsøger vi at lade dem være ude i haven og ”opleve” naturen så  meget som muligt, og gennem omgangen med vores andre hunde lærer de eksistentielt vigtige gloser i hundesprog, en lærdom der er med til at gøre dem til afbalancerede og tillidsfulde hunde med en klar forståelse af ”hvordan man opfører sig ordentligt på hundsk”.


Vi giver 2 års garanti mod arvelige, dødelige fejl. Dvs. at hvis en hvalp købt her, dør eller skal aflives indenfor dens første leveår, pga. en dokumenteret arvelig fejl, så får man en ny hvalp af samme race gratis.


Med venlig hilsen Kennel Hvalpely